Profesorul anului

>> duminică, 28 februarie 2010


Cu multe emoţii, după zile întregi de pregătiri continui, şi ore reduse de somn iată că a sosit în sfîrşit ziua mult aşteptată, zi în care era planificată activitatea „Profesorul anului” (Raionul Cantemir). La acest concurs aveau să participe şapte profesori excepţionali (de la diferite discipline), fiecare cu talente remarcabile atît pe plan profesional cît şi creativ. Unul dintre aceşti participanţi excepţionali, a fost şi Parascovia Ichim (mama mea) – profesoară de matemtică şi fizică. De-a lungul întregii zile de concurs ea a demonstrat o prestaţie de nota zece la cele patru probe existente în agenda concursului. Prima probă a presupus să dea o lecţie publică  în faţa unei clase pe care nu mai întîlnit-o niciodată; apoi au urmat celelalte trei probe: prezentarea, „În numele viitorului jur...” şi metamorfoza sufletului la care a venit cu idei inovatoare şi autentice. La ultima activitate Parascovia Ichim a invitat pentru a o susţine pe Oleg Mereoară (artist emerit al Republicii Moldova) care a jucat un rol foarte spiritual dintr-un monolog cunoscut.
Pe parcursul acestei zile au fost prezente diferite emoţii atît la public cît şi la participanţi; împliniri şi dezamăgiri; lacrimi de bucurie şi de tristeţe, etc., care nu au facut decît să amplifice atmosfera de sărbătoare şi să imortalizeze acele momente pentru totdeauna.


1 comentarii:

Tribuna Basarabiei 14 martie 2010 la 15:35  

Buna ziua,
Blogul "Tribuna Basarabiei" s-a mutat la noua adresa http://www.tribuna-basarabiei.ro
Va rog, în limita timpului Dvs. sa faceți aceasta modificare pe site-ul dvs la blogroll sau la linkuri și, de asemenea, în cazul în care nu va regăsiți printre legăturile mele din secțiunea "Bloguri unite" sa-mi atrageți atenția.

Va mulțumesc mult!

www.Tribuna-Basarabiei.ro

free counters

English vs. Le francais

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP