Friedensgrund 2010

>> luni, 2 august 2010

În perioada 19-29 august, 2010, în satul Creţoaia (Anenii Noi) a avut loc tabăra internaţională “Friedensgrund” (la care au participat tineri din 10 ţări europene) unde am avut ocazia să ajutăm acestă localitate să-şi recapete viaţa socială făcînd schimb de experienţă cu alţi peste 100 de oameni care au împărţit aceleaşi valori. “Friedensgrund” este un proiect ecumenic pentru tineret sponsorizat de eparhia din Hildesheim, care anul acesta a venit în ţara noastră.
De mai bine de 15 ani, în fiecare vară, eparhia invită tineri între 18 şi 30 de ani din Germania şi din diferite ţări a Europei Centrale şi de Est să trăiască în corturi timp de aproape două săptămâni şi să lucreze pentru localitatea din apropiere. Din 1990 tabăra a fost organizată în ţări ca: Germania, Republica Cehă, Croaţia, Ucraina, România, Belarus, Serbia, Polonia, Lituania, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Rusia.

Tinerii participanţi au trăit o experienţă de neuitat, lucru ce i-a unit în acţiunile lor de pe toată durata proiectului. Pe lîngă lurul social de zi cu zi paerticipanţii au avut ocazia să descopere cele mai frumoase locuri ale Moldovei cît şi tradiţiile şi obiceiurile acesteia.

0 comentarii:

free counters

English vs. Le francais

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP