Fii stăpîn pe viitorul tău! Votează!

>> vineri, 3 septembrie 2010


În perioada 23 August – 3 septembrie, pe teritoriul comunei Ciobalaccia, r. Cantemir ONG Eldorado din s. Flocoasa a implementat proiectul „Fii stăpîn pe viitorul tău! Votează!”, proiect, sponsorizat prin concurs de Centrul Contact (Chişinău) care a avut drept scop educarea electorală a alegătorilor din comuna Ciobalaccia cu privire semnificaţia referendumului din 5 septembrie 2010 şi la creşterea nivelului de participare a cetăţenilor din cele 3 sate din comună la referendumul care se apropie. În planul de acţiuni al proiectului s-au planificat şi realizat următoarele activităţi:
1. Instruirea voluntarilor cu privire la semnificaţia şi rolurile un referendum. În cadrul acestei activităţi au fost instruiţi 15 voluntari din comuna Ciobalaccia despre subiectul „referendum”.  
2. Desfăşurarea unei campanii de la uşă la uşă
    Această activitate a implicat activ voluntarii instruiţi în informarea directă a alegătorilor din cele  trei sate din comuna Ciobalaccia cu privire la referendumul din 5 septembrie. 
    3. Dezbatere cu tematica:”Pentru /Împotriva referendumului din 5 septembrie 2010. La dezbatere au participat reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice de la nvel raional  (PL, PDM, PLDM, MAE). Activitatea a durat două ore, au fost invitaţi şi reprezentanţii de la PCRM însă din motive necunoscute nu s-au prezentat, dar nici nu au anunţat că vor lipsi. 
    4. Elaborarea materialelor distributive pentru informarea electoratului vizavi de referendumul din 5 septembrie 2010 (pliante, fluturaşi, postere). Materialele distributive au fost elaborate la inceputul proiectului acestea fiind baza
      scrisă a tuturor activităţilor din acest proiect. Materialele informative au fost împărţite
      electoratului în momentul campaniei de la uşă la uşă, a dezbaterii, a instruirii voluntarilor.
      Acum la finisarea proiectului noi sperăm că informaţia transmisă de echipa de implementare a proiectului cît şi de tinerii voluntari va fi utilă şi va ajuta alegătorii din comuna Ciobalaccia să decidă ce mai bine pentru ei, pentru familia şi viitorul copiilor lor.

      Read more...
      free counters

      English vs. Le francais

        © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

      Back to TOP