Grâu încolţit
>> sâmbătă, 19 septembrie 2009
Tratamentul cu grâu încolțit
Germenii de grâu (grâul încolțit) sunt semințe care trec din starea de viata latenta în stare activa, proces care determina o serie de transformări biochimice și de structura. In acest moment, sămânța încolțita conține maximum de substanțe folositoare organismului uman. Iată câteva cantități de minerale ușor de asimilat de către organism, conținute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime și anumiți hormoni vegetali, cu structura foarte puțin cunoscuta, care au efecte terapeutice extraordinare.
Durata curei
Pentru a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit este necesara trecerea a 3-4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de afectiuni grave.
Doza de grâu consumata zilnic
Doza terapeutica la adulți este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse intre 7 și 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurițe pe zi.
Administrarea
Administrarea germenilor de grâu se face dimineața, pe stomacul gol. Grâul încolțit se da prin mașina de tocat, pentru a fi mărunțit, după care se amesteca cu miere. Exista și o serie de rețete de combinare a grâului germinat cu alte alimente-medicament.
Acțiuni terapeutice ale acestei cure
Primele efecte care se observa la aceasta cura sunt: oprirea căderii parului, mărirea sau refacerea acuității vizuale, îmbunatățirea coordonării mișcărilor, întărirea dinților, înfrumusețarea pieii, reglarea activității nervoase (germenii de grâu au și un efect ușor sedativ), mărirea vitalității.
Indicații
Grâul încolțit este indicat în: creștere, tratamentul întârzierilor de creștere la copii; boli de piele (acnee, eczeme, afecțiuni infecțioase recidivante); îmbătrânire, îmbătrânire prematura; afecțiuni hepatice; supraponderabilitate (are efect regulator asupra greutății corporale); la femei - în cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia îngusta, bazinul larg, vocea subțire, lipsa pilozităților (parului) din zona abdomenului, spatulei, faciala etc; tromboflebita; arterita; tumori ale stomacului, tumori în general; cancer; afecțiuni oculare; afecțiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm și bronșita); impotenta și sterilitate masculina (pentru bărbații cu vitalitate generala foarte scăzuta); amenoree, dismenoree (la femeile cu o constituiţie fragila, anemice); anemie, lipsa de calciu și magneziu; dureri de cap, migrene, insomnie.
Contraindicațiile curei cu grâu încolțit
Germenii de grâu sunt contraindicați persoanelor care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogen în organism. În consecință, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, bărbați cu tendința spre efeminare vor folosi cu prudenta acest remediu-minune, care în cazul lor ar putea sa accentueze anumite probleme.
Sortimente de grâu germinat ce se găsesc în comerț
In comerț se găsește grâu încolțit în următoarele forme de prezentare: pulbere obținuta prin uscarea și măcinarea grâului încolțit și apoi uscat; fulgi obținuți prin prelucrarea mecanica a boabelor de grâu încolțit; diferite combinații de fulgi sau pulbere de germeni de grâu cu fructe uscate (cătina, fructe de pădure, fructe exotice). Evident, nici unul din aceste produse nu are puterea curativa a boabelor de grâu proaspăt germinate și date prin mașina de tocat.
Obținerea grâului încolțit după metoda Valeriu Popa
Se cumpăra grâu - din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada corpurile străine. Joi dimineața la ora 6 se pune la încolțit 1 kg de grâu, într-o oala smălțuită, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obţine o apă curată. Apoi, se umple oala cu apă limpede. Se pune într-un loc ferit. La ora 14 şi ora 22 se scurge apa în care a stat grâul şi se spală din nou, pînă rămîne iar apa curată. Se umple din nou oala şi se lasă la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa şi se transferă grâul în strecuratoare. Se pune strecurarea sub jet de apă. In timpul spălării nu amestecaţi grâul. Spălarea să dureze numai cîteva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adică la orele 6 - 14 - 22, pînă iese embrionul (colţul) de 2 mm şi rădăcinile de 5 mm. Aceasta se obţine sîmbătă pe la prînz sau, cel mai tîrziu, seara. Cînd se obţine mărimea embrionului şi a rădăcinii, se pune grîul în sticle de lapte care se vor acoperi cu dopuri, ca să nu intre aerul, şi se lasă la frigider. Dintr-un kg de grâu se obține 1,5 kg de grâu încolțit. Această cantitate ajunge pentru o săptămînă.
1 comentarii:
personal am aplicat aceasta metoda naturista asupra mea și vad ca sunt efecte de ameliorare a sănătății; se merita tot efortul pregătirii germenilor de grâu :)
Trimiteți un comentariu