Şezătoare: „Relaţii intergeneraţionale”

>> sâmbătă, 18 iunie 2011


Deşi trăim într-o societate în plină dezvoltare, care se orienteză mai mult spre viitor, noi nu vom da uitării tradiţiile autohtone, care ne ajută de ne descoperim adevărata identitate naţională. Astfel, pe 16 iunie anul curent, OO Eldorado, în cadrul proiectului „Prin greutăţi spre un viitor mai luminos!” (Soros – Moldova, Sida) a desfăşurat o şezătoare cu genericul „Relaţii intergeneraţionale”. La activitate au fost invitate/invitaţi 30 femei şi bărbaţi (din diferite domenii) reprezentante/ reprezentanţi a mai multor generaţii care au confecţionat manual diverse lucrări tradiţionale (lucru cu canva, tricotat, etc.). În cadrul şezătorii au fost împărtăşite diferite experienţe, obiceiuri transmise din moşi strămoşi referitor la rolurile femeilor şi cele ale bărbaţilor făcînd o retrospectivă în timp (analizînd posibilităţile unei egalităţi de şanse la nivel de conducere a societăţii pentru fiecare perioadă în care au trăit persoanele prezente la eveniment). Moderatoarea a dat ocazia fiecărui/fiecărei participant/participante de a-şi exprima opinia referitor la subiectul discutat. Între subiectele discutate grupul folcloric ”Muguraşii” au interpretat diferite melodii tradiţionale ale satului, la care au fost invitaţi şi ceilalţi participanţi să se alăture. De asemenea au fost prezentate în format powerpoint activităţile profesionale a 6 femei de succes din comuna Ciobalaccia. Discuţiile au continuat la pauza de cafea organizată în cadrul şezătorii. 

3 comentarii:

Iasi 1 iulie 2011, 22:36  

Buna ziua
Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-anunturi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
Va doresc multa sanatate si toate cele bune.

De Toate pentru Toţi 5 iulie 2011, 13:04  

Buna ziua Constantin, sunt de acord acord de a face un schimb de link cu Dvs. Adaugati va rog un link catre www.dianaichim.blogspot.com cu numele "De toate pentru toti". Va multumesc!

Anunturi 10 august 2011, 01:03  

Buna ziua,

As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com .

( In cazul in care sunteti de acord va rog sa treceti link-ul: http://www.online-anunturi.com cu numele Anunturi

O zi buna.

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP