Bani pe blog

>> sâmbătă, 10 octombrie 2009


4 modalităţi de a face bani din blog

În zilele noastre e mai uşor să găseşti o modalitate de a câştiga bani pe internet decât să-ţi cumperi o pâine. Toată lumea încearcă să atragă atenţia. De la bloguri abia ieşite din ou, până la siteuri gigant care aproape că nu mai au nevoie de niciun fel de reclamă.
E simplu pentru că oricine poate să se înscrie. Trebuie doar să ai un site cât de cât vizitat. E şi rapid. Bani îţi pot fi trimişi prin PayPal de unde îi poţi scoate pe card.
Aşadar…
I. Programe CPC (Cost-per-click)
Aici intră Google Adsense şi AdBrite. Sunt două din cele mai importante şi folosite programe. Cost per click înseamnă că de fiecare dată când un vizitator dă click pe o reclamă, ţie ţi se alocă o sumă de bani. Reclamele le poţi pune unde vrei tu pe site (respectând politica siteului care te plăteşte, desigur).
II. Programe CPA (Cost-per-action)
Sunt asemănătoare cu cele Cost-per-click, numai că în acest caz, nu eşti plătit în funcţie de click, ci de acţiunea pe care o inteprinde vizitatorul. Asta ar putea însemna o înregistrare pe siteul respectiv, cumpără ceva, descarcă ceva etc. Printre cele mai importante siteuri din acest domeniu se numără AzoogleAds, Commission Junction, Advertising.com.
III. Programe PayPerPost
Asta e una din metodele care îmi plac mie. Dacă ai un blog cu Page Rank bunicel, o mână de vizitatori şi o comunitate care te cunoaşte, poţi câştiga destul de mulţi bani. PayPerPost se referă la faptul că tu eşti plătit ca să scrii un articol despre un sponsor, sau o mică introducere pe care vizitatorii tăi să o citească înainte de a vizita siteul respectiv. Pentru asta primeşti de la 5 dolari în sus, totul depinzând de popularitatea siteului tău. Printre cele mai importante siteuri se numără ReviewMe şi PayPerPost.
IV. Programe de afiliere
De ceva vreme cei de la eMAG au lansat un serviciu numit ProfitShare. Asta înseamnă că tu adaugi un widget la tine pe site ce va afişa o listă de produse marca eMAG, iar la fiecare vânzare, primeşti un comision. În plus, aceştia oferă câte 100 de RON pentru primii 50 de vizitatori redirecţionaţi spre siteul lor.  Cam asta face un program de afiliere. Câştigi bani din comisioanele oferite la vânzarea produselor create de altcineva.
Atât deocamdată. Data viitoare o să vorbesc despre cum poţi să aduci mai mult trafic pe blogul tău.

1 comentarii:

Anonim 25 octombrie 2009 la 21:43  

INTERESANT CEEA CE SPUI TU.AM SA INCERC SA VAD CE IESE ,NU INNAINTE DE A MA DOCUMENTA MAI BINE.
MULTUMESC PT. ALTRUISM.
URMARESC BLOGUL TAU, I-MI PLACE.

free counters

English vs. Le francais

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP