Senzaţional

>> duminică, 25 octombrie 2009



10 locuri de pe Pământ... care arata de parca nu ar fi pe Pământ




Există multe locuri ciudate pe Pământ, iar unele sunt mai stranii decât altele.
E
ste vorba de anumite locuri care au trezit interesul oamenilor de ştiinţă şi atrag milioane de turişti: lacul roşu ca sângele, o pădure de piatră sau lacul pătat din Canada sunt numai câteva exemple. 

1. Văile Seci din Antarctica reprezintă o imagine foarte asemănătoare cu cele de pe planeta Marte. Acolo este singura zonă arctică unde nu prea ninge. Iar sub gheaţă trăiesc nişte microorganisme fascinante pentru cercetători.





2. Insula Socotra din Oceanul Indian – unde nimic nu este „normal”, iar peisajele par desprinse dintr-un film SF. Insula se află la 250 de kilometri distanţă de Somalia şi la 340 de kilometri de Yemen.





3.
Rio Tinto (Spania) – acolo s-a creat un peisaj de-a dreptul lunar, în urma exploatărilor miniere, iar apele râului sunt foarte acide, pline de metale grele.






4.
Kliluk, Lacul Pătat (Canada) - lacul îşi capătă acest aspect în verile fierbinţi, când apa se evaporă şi se cristalizează mineralele, formând multe cercuri cu margini albe.





5.
Salar de Uyuni (Bolivia) – oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume, incluzând cel mai mare deşert sărat din lume, vulcani activi, păduri de cactuşi înalţi şi multe gheizere.





6. Vale da Lua (Brazilia) – “Valea lunii” este rezultatul “muncii” apei, care a erodat pietrele şi a creat piscine naturale






7. “Lacul însângerat” este unul dintre cele nouă “iaduri” ale Japoniei - adică izvoare fierbinţi, naturale, unde nu se prea poate face baie. Culoarea roşie este dată de conţinutul bogat în fier.






8. Pădurea de piatră din China (Sichilin, în chineză)






9. Structura Richat din Mauritania, în partea de sud-vest a deşertului Sahara, este atât de mare (cu un diametru de 50 de kilometri) încât este vizibilă din spaţiu.





10. Peşterile de gheaţă Eisriesenwelt (Austria) sunt printre cele mai mari din lume şi cele mai spectaculoase. Se întind pe 40 de kilometri şi formează un adevărat labirint, din care numai o mică parte este accesibilă publicului.


free counters

English vs. Le francais

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP